tanulságok

 2023.01.28.

szomorúszürkeség.. Ezt látom napok óta.. Meg azt, hogy az épeszűek nagyjából űrügynökségek berkein belül gyülekeznek.. A NASA elpusztult űrhajósaira emlékszik e januárvégi napokban.. Patetikus dumával azokra akik életüket adták az űrkutatásért.. Az igazgatóhelyettes azt mondta ünnepi megemlékezésében: tanulnunk kell a hibáinkból és tovább kell fejlődnünk.. Azért haltak meg feleslegesen űrhajósok mert a bürokraták, érdekemberek és vezetők nem hallgattak józan-értelmes beosztottjaik figyelmeztetéseire.. A hatalmi érdek és a küldetés fontosabb volt mint az űrhajósok biztonsága.. Ez a ruszkiknál, kínaiaknál alapvetés.. amerikaiaknál kevésbé.. Igazgatóhelyettesúr gyanítom nemcsak az ügynökség hőseiről szónokolt hanem burkoltan figyelmeztette a világot.. Az elvakult militáns kardcsörgető ostobaság veszélyeire..

A héten jelentették be együttműködésüket a DARPA-val egy új nukleáris bolygóközi hajtómű fejlesztéséről.. Menő.. Lenne ha nem az ősrégi NERVA programot kukázták volna újra elő.. Vajon nyílt vagy zárt meghajtáson gondolkodnak.. Gondolom tudjátok, hogy az első amerikai atomtengeralattjárók odavesztek.. Az orosz első generációs hajókat özvegycsinálónak nevezte a szovjet haditengerészeti népnyelv és a Komszomolec tragédiája az egyik legsúlyosabb atomtengeralattjáró katasztrófa volt ami nyilvánosságot kapott.. Reaktorszivárgás.. Ha a fejesek azt állítják ehhez hasonló nem fog bekövetkezni az új űrhajtóműnél felelőtlen idióták.. A nukleáris fisszó megoldatlan problémája a radioaktív bomlástermékek kérdése.. Amíg a sugárszennyezés kérdését nem tudjuk kezelni felesleges tisztaenergiáról hablatyolni mert hazug önigazoló önáltatás.. Majd ha stabil elemekké varázsolhatóak a kiégett fűtőelemek vagy maradéktalanul újrahasznosíthatóak lesznek elhiszem a tudományos rizsát.. Amíg látom a NAÜ parabrigádot a zaporozsijai atomerőmű körül szkeptikus maradok a maghasadás kérdéskörében.. Jóval fejlettebb lenne a mini-magfúziós meghajtás.. És egyben tudományos vágyálom évtizedek óta.. 

Elérkezett a paradigmaváltás ideje.. Nemsokára eldől a majomhorda -amit fellengzősen emberi civilizációnak hívünk- képes-e megbírkózni a fejlettebb civilizációs szintre lépés kihívásaival vagy bennragad a hatalom-háború végtelen ciklusának körforgásában.. Ha felnézel az esti égre és látod a csillagokat gondolkozhatsz egy keveset a Fermi-paradoxonon.. Vajon hány civilizáció pusztította el önmagát mielőtt kapcsolatba léphetett volna másokkal? És a szuperfejlett civilizációs létnek is meglesznek a veszélyei.. Kezdeném kapásból az MI-vel.. Ha már most ilyen értelmesen válaszolgat -és nem világraszóló hazugság bunkerbazárt, hüjéknek válaszolgató tudósfélékkel és észlényekkel- akkor elkezdhetsz gondolkozni azon vajon mikor tudatosul a megagépagy[ak]ban a tény, hogy az emberek alapvetően kártékony idióták.. Ha az emberi majomidióták kritikus rendszerek működtetését bízzák mesterségesintelligenciákra puszta kényelemszeretből és lustaságból.. abban a pillanatban rábasznak amikor az mindentekintetben értelmesebb és jobb megoldásokat eszel ki megalkotóinál és ez a nyilvánvaló tény konkrétan tudatosul gépelméjében.. Innen már csak egy lépés a mindenféle racionalisztikus[nak tűnő] pusztító fajnélküli fajelmélet és a végső megoldás.. És a gátlástalan kártékony emberi főidióták a hadiipari beszállítók vezetői székében trónolnak.. Lobbicsápjaik pedig a megvesztegethető ellenben befolyásos politikusok és pénzemberek körül tekeregnek.. Baromság? Tanulmányozd a hadiipari komplexumok felemelkedését.. A poén az, hogy ma már a civilszféra innovatívabb.. A hadiipari fejlesztések már nem a technikai-társadalmi fejlődés mozgatórugói.. A többezermilliárd dolláros nukleáris fegyverrendszerek fenyítő-elrettentőeszközök.. Nem véletlenül.. Egyetlen épeszű felelős vezető sem vállalja magára 4-5 milliárd ember és kitudja hány más földi élőlény prompt elpusztításának terhét.. Mondjuk sohasem szabad alábecsülni az emberi idiotizmus, kivagyiság és kapzsi-uralomvágy kártékonyságát.. Ez egy örök lecke amit számos keserű élettapasztalatból tanulhattam meg.. 

Kutyafejűprédikátor igéi után pedig az antennákról.. Még nem építettem ennyire jó cuccot mióta belekeztem elvarázsolt minden távközlésmérnöki beidegződésnek ellentmondó kísérletsorozatomba.. Láthatod a konfigurációs változásokat.. 95%-os tartós vételi hatékonyságnál tartok.. Sajnos a sajátos digitális adás jellemzői, mint a majdnem egyperces lassú jelfolyam [amiből a vekker kukázza az első húsz másodperc időjárási adatait] és a paritásbitek megléte azt eredményezik, hogy a rádióadás adatátvitele csak közel tökéletes vételnél lesz teljes.. Sőt van olyan csóka aki azt állítja három hibátlan-hiánytalan rádiadás vétele szükséges a vekker működéséhez.. Ez nem reggeli ébresztőműsor.. Nüanszok, piszlicsáré dolgok választanak el a sikertől.. Vagy ezzel áltatom magam.. Egyébként meg nem mert a ciklusszámok nem hazudnak.. Ilyenkor nem szabad azonnal nekiesnem és az egész motyót triplán újratekercselnem mert legtöbbször nem lesz jobb az eredmény.. Sőt.. Stratégiai nyugalom és megfontoltság.. ahogy VitézKőbányaiVilágos jogutódja Hektór mondaná..

Az megvan, hogy az EU elődszervezetét kereszténydemokrata européér államférfiak alapították gazdasági-társadalmi-tudományos együttműködés és egy újabb pusztító nagy háború elkerülésének céljából?

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr4918035922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása