festőállvány

 2024.09.22.

dr_oidindafoto.pngMadamoiselle Été könnyed sietős léptekkel távozott.. izzó forrósága halványuló emlék.. nyomában özönvizet árasztottak a hűvös szelek hajszolta végeláthatatlan esőfelhők.. ugassál nekem ezentúl is az emberi nagyságról és hatalomról.. hadd röhögjelek ki hangosan.. de a hüjék semmiből ismétlem semmiből sem tanulnak..

meghalt Janka.. Vilmosbácsi mindig jóérzékkel választotta ki a legcsumpibb kutyákokat etológiai kísérleti alanynak.. Aztmondják amilyen a gazda olyan a kutyája.. Janka jófejnek tűnt.. Pár nappal kutyusának halála előtt Vilmosbácsi podcastben szerepelt.. és nemmondom hogy nem villantotta meg az irritáló akadémikus tudósgőgöt.. Amúgy csípem szellemi frissességét és meglátásait.. de a tudóstársadalom nem tévedhetetlenek hadserege.. Okos emberek.. és ennyi.. Amikor egy szinténtudós ex nasa intézetvezető faszkalap azzal kampányol, hogy homályosítsuk el a napot rosszullét kerülget.. Szobavirágom fonnyadni kezdett egy fényáramot blokkoló rosszul elhelyezett szellőző ruha miatt.. Képzeld el mi történik ha megszűnik a földi fotoszintézis pár korlátolt idióta tudós lobbitevékenysége miatt.. Összeomlik az egész tápláléklánc.. ergo az emberek és állatok konkrétan éhenhalnak.. A hatalmas összeharácsolt zsidóvagyonok elértéktelenednek.. Mert senkinek sem kell majd árány, gyémánt, részvény, festmény, műtárgy, hollywoodi filmek, fegyver, ingatlan, gyógyszer -fasztudjamégmiben utaznak- amikor nem lesz mit enni és a setét borús égből nonstop szakad az eső.. Mondhatnám végülis ez egy pozitív fejlemény lenne.. de nem mondom.. és ha a bibsik élelmiszerrel kezdenek seftelni gyémánt helyett menetrendszerű pogromok fogják letakarítani őket rövidúton a föld színéről.. A józan ész és józan ítélőképesség sajnos ritkánlátott hiánycikk manapság..

Hanem térjünk a trágyra.. Festőállvány.. a nyári forróságban jól vizsgázott napellenző rendszerem.. és igen.. a mylar sajnos csúnyán gyűrödik.. Fasza kis 70m²-es eljövendő házikómba már továbbfejlesztett igényesebbb rendszert építek.. Most kísérleti barkácsmegoldásokat láthatsz.. DIY munkákat.. Az áláméniumlétrás ragasztószalagos fapálcás koncepciótesztelés után kellett készítsek egy masszívabb tartósabb napelemtartó szerkezetet.. Kiagyaltam.. a hódos barkácsáruházban pedig szépen összekukáztam az alkatrészeket.. saválló csavarokat kilóra.. 2xkétméter germánszkíj áláménium L-profilt.. egy pár francia keményfa parkettpanel beütő szerszámot [árban, minőségben, méretben a legjobb volt].. mert a fenyőt megroppantja az acélalátét.. Az alacsonyabb tömegközéppont miatt választottan áláméniumot tartósínrendszeremhez.. a nehezebb masszív acéllábakra M8-as csavarokkal csavaroztam fel a légiesebb keretrendszert.. Fő szempontom az egyszerűség és szerelhetőség volt.. Be kellett szereznem némi kéziszerszámot is mint fűrészek, reszelők, fúrószár, furdancs kézihajtókar tokmány.. Mert japó kézműves tradíciók szerint dolgoztam.. gépek nélkül.. Nem érdemes hulladék barkácsgépet venni.. Az igazán jó minőségi cucc meg drága.. ha nem használod ki csak feleslegesen áll, a hosszú állás nem tesz jót pl. az akkumulátoroknak.. Gyanítom előbb forrasztok meg valamit mint fúrok.. Leginkább nem akartam a napelempanel áránál többet költeni a tartószerkezetére..

Szóval.. arbeit.. miután fejben megvolt a 3D látványterv összeütöttem a motyót.. Ja én is szeretem nézni a csodaműhelyükben tákoló menő kanadai és amerikai gépesített mekkmestereket.. De áruld el mikor lesz neked a háztáji barkácsműhelyedben hobbi vízvágód, lézervágód, CNC marógéped, profi esztergapadod, komputervezérlésű oszlopos fúrógéped, fémnyomtatód, szalagos csiszológéped, asztalos körfűrészed, profi védőgázas ív és lánghegesztőd, plazmavágód, villanyszerelő és műszerész célszerszámszekrényeid mint Bahco, Weller vagy Wiha? Naugye.. This is Hángeri.. Azzal főzünk amink van és jobb jövőt álmodunk.. Szépen szemmértékkel mérve apránként elkészítettem a tartósíneket, keresztrudakat, befogópofákat.. Kb. két nap alatt összeállt a cucc két tízes és két tizenhármas villás/csőkulcs tekergetésével.. Aztán kellett a töltésszabályozónak egy áláméniumház.. Nini.. Zálton nekemadta a régi kirakatreflektor ledjeit.. Munkalámpának használtam volna őket de bedögöltek.. Villogtak a ledek.. Az egyik áramgenerátorát szétbarmoltan.. kínai bitumenbe öntött hulladék.. ezért árulták kültéri cuccnak.. Bravó.. Az öntési hibás aluöntvényház viszont használható.. Az alaplemez tart minden elektromos cuccot-csokit-bekötést amit négy csavarral belecsavaroztam a házba.. Olyan mint egy fordított vajtartó.. Lényege a jó hővezetés.. Amúgy a töltésszabályozóm nemigen melegszik.. Kenderből fontam törés/kitépésgátlót a villanyvezetékeknek.. Mert e dobozka a padlón tanyázik.. Nagyjából végleges a háztáji szellőzőrendszerem.. A huzatra és a vitorlaként viselkedő napelemtáblára is gondolnom kellett.. ezért ellensúlyt függesztettem a festőállvány tartólábaira.. Kamaszkorom négy öntöttvas kézisúlyzótárcsáját.. 3,5kg fehér prolipropilénházban.. Egy darabig most minden rendben.. a következő agymenésemig..

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr1718496774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása