akarat

 2022.03.21.

Einstein furabibsi volt.. A hírhedt motivációs triászt alkotó elemek közül nem érdekelte sem a pénz sem a hatalom.. helyettük a szerelmi kalandok és az univerzum titkait fürkészte.. Van az a szellemi szint amit ha elérsz az emberi lét anyagi dimenziói egycsapásra talmi ócska játékszerekké válnak.. Sajnos kevés ember büszkélkedhet einsteini intelligenciával.. És ez kurvanagy baj.. 

Einstein sok érdekes dolgot mondott.. továbbra sem hiszem, hogy elméleteit dogmaként kellene kezelni.. de..

szerinte változni/változtatni csak akarat és elhatározás kérdése.. mert minden emberi döntés felülírható.. felülbírálható.. módosítható.. 

Ronald Reagan belátta.. miután atomtudósok és a vezérkari főnökei meggyőzték rádöbbent, hogy a hidegháborús fenyegetőzés és a kölcsönös nukleáris elrettentés olyan elmebaj amelynek végkimenetele a teljes emberi civilizáció pusztulása.. És képes volt békejobbot nyújtani -ahogy előzőleg dörgedelmes beszédeiben ostorozta- a GonoszBirodalma pártfőtitkárának Mihail Gorbacsovnak.. Ezt a történelmi kort hívjuk az enyhülés korának..

Ami jólláthatóan végetért.. Mert két agyalágyult vénember fontosabbnak tartja saját egóját és hatalmi pozícióját emberek milliárdjainak életénél.. Sohasem fogom megérteni a politikusokat.. sem a katonai vezetőket akik labilis személyiségű politikusokra bíznak atomkoffereket.. Akik aztán all in felkiáltással az egész világot teszik fel tétnek pitiáner pókerjátszmáikban.. Szégyenteljes bazmeg.. szégyellem emberi mivoltomat.. szégyellem magam azok nevében is akik e degeneráltakat hatalomra juttatták.. a legjobban az zavar, hogy tehetetlen statisztának érzem magam az események sodrásában.. gyanítom nem vagyok egyedül.. egy dolgot tehetek mint teljesen autonóm működésre tervezett problémamegoldó rendszer..

Bízom a józan észben.. a józan belátásban.. abban, hogy létezik még emberi nagyság ami felülkerekedik a pusztító primitív ostobaságon.. történelmi időket élünk harsogják a firszkásznépek.. felemelőbb érzés találmányokról, felfedezésekről, haladásról, fejlődő-fejlettebb emberi civilizációról olvasni a történelemkönyvekben.. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr817786240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása