kolduskesztyű

 2022.11.27.

avagy egy csodás hamvábaholt próbálkozás.. Kesztyűvárosban élek.. Ennek örömére elhatároztam varrok egy pár ujjatlan kesztyűt maradék szövetből.. Ööööööööö.. az eredményt láthatod művészi ablakinstalláció formájában.. Általában villámcsapásszerű megvilágosodás után nekiállok valamit ötletelni.. azután farigcsálni.. tákolni.. baszakodni.. faszkolódni.. Tél van.. hideg van.. van míves bőrkesztyűm.. Amivel nem lehet exponálógombot nyomigálni meg mindenféle értékeket beállítani a fényképezőgépemen.. Rendbe.. akkor nekiállok és csinálok egy faszányos méretreszabott kesztyűt.. A naív istenbarma.. Először narancsosbordó vastagabb kettéhajtott posztóra rajzoltam tenyerem kontúrját.. a félbehajtott szövetet többtucatnyi gombostűvel összetűzve.. Gondos savastano kéziöltésekkel összevarrtam.. Mint tudod nem ismerem a varrógépet.. Nem is szeretném megismerni.. A buzoidságnak is vannak fokozatai.. Ugye Harry? Gyönyörű történet.. Olivia elszereti Florence-től Harryt a filmforgatáson.. Különben nem rossz a filmed Olívia.. Jók a színészeid.. Elhagyott Jason meg bánatában zokogva a hűtlen asszony kikanyarodó SUV-ja elé veti magát.. Eddig ultragáz a story.. [ Akár az Angelinát és gyerekeit magánrepülőn fenyitő ittas Brad meséje.. Eddig azt hittem a Rózsák háborúja egy Kathleen Turner-Michael Douglas-Danny de Vito filmvígjáték ] Most pedig szünetet tart az ifjú színészrendező-énekes szerelmespár.. Ha mindez csupán PR fogás [volt] akkor annak zseniális.. Florence kifejezetten tehetséges színésznő.. Mondhatnám az új Kate Winslet.. Bocs, mindig elkalandozom.. Afféle diffúz figyelem, ahogy Vekerdidoktor mondaná.. 

Kesztyűpróbaidő.. az anyag végighasadt a tenyerem élén.. Fanatasztikusssss.. De a gombostűket hiánytalanul össze tudtam szedegetni kesztyűskezemmel.. Egyenként.. Funkcionálisan működik a műalkotás.. Kivitelezésében kifejezetten hulladék.. Okokok.. Kukában landolt e komisz kókányolt késztermék.. Hélios komótosan poroszkált pegazusvontatta Napszekerén.. Megvacsorálék.. és 20:03-kor újfent megvilágosodék.. Rugalmasabb sötétkék szövetből szabászkodom.. Szappandarabbal kézkontúrt rajzolok.. Szélesebbet mert tanulok a hibáimból.. Közben tucctucczene szól a Grundig picinyke hangszórójából.. Ilyenkor ifjúsági bulieste van.. Általában nem zavar az elektronikus zene.. Most feszültté tesz.. A cérna gordiuszi csomókba csomósodik és állandóan beleakad a gombostűkbe.. Anyázok cefetül.. De ha nekiállok valaminek azt befejezem.. Pásztorkutyaszokás.. Apropó az megvan, hogy  létezik egy kutya-macska-ember kommunikátor? Az állatok beszélő gombokat nyomigálnak mellső mancsaikkal.. Meglepően tudatosan.. Macinak egy főgombja lett volna.. Nagy piros «kaját» felirattal.. Egésznap nyomigálta volna amikor éppen nem hanyattfekve horkol.. Nincs ebben semmi újdonság.. Már CsányiVilmos prof. is megmondta.. Gyanítom valamiféle StephenHawking motyóval társaloghatnánk az összes értelmes élőlénnyel.. Madarakat és egyéb jószágokat is beleértve.. 

Szóval.. Éjfélre elkészült a [remekbeszabott] kesztyűszabászmű.. Kézpróba.. Kissé szűkös.. Én elszabtam.. te elszabtad.. ők elszabták.. mi elszabtuk.. együtt akkor szabhatjuk.. Bazmeg ekkora jetikezem lenne? Ráadásul a bal kis[s]ebb mint a jobb.. A mutatóujjnál varrásmentén megrepedt a szövet.. Úgyhagytam hát mindent letisztázatlanul.. Szőrös jetikesztyűmementóként.. Nyolc órát szabtam el az életemből.. Gyanítom jobban járok ha szétnézek a városban :⫐ 

Tridente.. Kihajigáltam szeparátorait mert hitványhaszontalanok.. Varázslatos módon a tekercsek elektromágneses tere kölcsönhatásban áll.. És egymást erősítik.. Eddig háromszoros vezetékhosszal számolva és azt feltekercselve haszontalan félciklusokban gyönyörködhettem.. Most három párhuzamos tekercsnél felső ötvenes tartományban ketyeg a ciklusszámláló.. 52..56..57..58.. Ami elég jó eredmény.. Műszaki megérzéseim azt súgják, hogy közel a megoldás.. Hihetetlen szűk NYNYÉ sávban forgatva az antennát majdhogynem a beépített antennához hasonló viselkedést láthatok.. Bíztatóbíztató debazmeg számok nincsenek a kijelzőn.. Ellenben egy olyan fura jelenséget tapasztaltam amit nem értek.. Az antenna úgy viselkedik mintha a rádióadó jobbrabalra pásztázna.. Ami lehetetlen.. Mert az adótornyok nem mozognak.. És a vevőantennámat sem forgatgatom folyton.. Tudtommal az LF rádióadás sem fázisvezérelt mint a modern lokátorok.. Namindegy.. Üdvözöllek az elektromágneses hullámok bonyolult birodalmában.. Áhojtye

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr3017988562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása