helix4

 2022.01.29.

ímhol az épp aktuális legújabb antennadizájn.. tempósan változnak a dolgok.. prototípusok úgy jönnekmennek mint partnernők a nőcsábász életében.. Nézem a jóöreg svejcinyugger jútyúbparádéját még múltkoriban -jobban felszerelt hobbiműhelye van mint egy gelkának- és eszmélek mint nagyköltőnk JAttila.. Enameled copper wire- mondja vicces angolsággal.. kulcsszó gyanítom.. mert aztjelenti [lakk]szigetelt rézdrót.. Eszembejut elektroteoretikai eszmecserém az elektronikaiboltos öreggel és kibictársával.. magyaráztak valamit a szigetelésről és arról, hogy a nemszigetelt drótnál gyakorlatilag rövidrezárom a tekercset.. ok.. értem-elfogadom.. Igaz litz volt a téma ahol minden hajszálvékony rézszál fehérizészövettel van szigetelve.. gyakorlatilag megtöbbszörözve az antennafelületet.. Helixantennáim ezért készültek.. kváziszigetelő légréteg választja el a vezetékrészeket.. Most Helix4-nél tartok.. Visszaugrott hát a spulniműsor.. futár jött pihegve lapos papírdobozzal benne tenyérnyi Kupferlackdraht orsó.. mert e vészterhes fosidőkben nem akarok tömegbemenni.. 0,4mm kicsit vastag bakker.. enyhén leizzadtam mire feltekertem.. Látom módosítanom kell tekercselőtechnológiámon mert a fényes lakkréteg miatt megcsúszik a tekercs.. ezt a legutolsó menetnél láthatod is.. hogybasznáazannyát.. egyébként tesztelek-anyázok-tesztelek.. 

Amerikai és brit jútyúbcsókák nemrég vitába keveredtek az elektromos áram mint elektromágneses hullám terjedésével kapcsolatban.. az egyik aztmondja a vezeték felszínén hullámzik tova.. a másik szerint a fémvezeték kristályrácsában foglyulejtett minimálisan rezgő elektronok vezetik.. az elektromágneses hullám mágneses tere pl. állóhullámnál kilencvenfokban vízszintbe forgatva helyzkedik el.. okokok.. és itt bejátszanak a Maxwell egyenletek.. de könyörgöm hadd ne kelljen már 20 négyzetméter egyenletet palatáblára krétakaristolnom a megoldáshoz.. nem így működök.. mindent vizualizálva látok a zagyamba.. krikszkrakszokat nemnagyon vagy nagyonnehezen tudok vizualizálni..

A józanparaszt itt közbelép mint katanasuhogtató sumáknidzsa.. heló.. nem basz meg az áram ha hozzáérek a vezetékhez.. ha a fémvezető felszínén halad tova az áram akkor jóesetben a szigetelés alatt.. héló.. nemvilágít a villanykörte ha megmutatom a laposelemnek csakúgy natúr.. mert nincs áramkörbe kötve..

Hanem áramot lehet küldeni levegőn keresztül is.. mint a villám ami légioncsatornán keresztül halad mint pusztító egyenáram.. Tesla is kísérletezett ezzel és most is baszkurálódnak kutatóarcok ilyen motyókkal.. gyanítom az elektromágneses irányvektorok miatt irányítva működik mint a rádióadás vevő és adóantennája..

És itten vissza is kanyarodtunk a gyakorlathoz.. nemigen láttam különbséget az ezüstözött rézdróttekercs és a lakkozott rézdrótekercs mint vevőantenna karakterisztikája között.. lehet énvagyokahüjesenkiháziamatőrbarkácsbohóc :⫐:⫐ 

..e kalandos prosztó háztáji mérnöksztori itt még bőven nem ért véget.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr6316915670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása