kósza jelek

 2024.05.01.

Senna egy köcsög [volt].. nyilatkozta a szinténköcsög Piquet.. kinek szakajtónyi pereputtya közül egy leány éppen korunkhősének Max Verstappennek a kedvese.. Aki az ultraunalom mattelfigurája lehetne az F1 pilótaberkeiben.. Hozzáképest Kimi maga a karizma és egyéniség egyszemélyben.. Píszí idomítottmajomfiúcskák körözgetése helyett izgalmas futamokra, parázs párharcokra, autóversenyzésre vágyom régivágású rajongóként.. mostanság inkább nézőként.. Signore Domenicali prego.. Senna halálát élőben követtem a tévéképernyőn.. Azév augusztusában kellett bevonulnom a kanizsai nyúldandárhoz kishazámat fegyverrel szolgálni.. mindeközben a jugoszlávok veszettmódon háborúztak.. a város megtelt a féktelen pusztítás elől menekülőkkel és katonaszökevényekkel.. Mindenszentekkor meghalt nagyanyám.. Elbaszott-elátkozott esztendő volt.. 

Node térjünk a trágyra.. majd egy évtizede kísérletezem hosszúhullámú digitális rádiótechnikával.. Mindent elolvashacc itten.. Legújabb antennám a Tridente V.. Igazából hiányzik még a lelke nekije.. Ami három 78as ferritmag lenne.. Ezeket most három mikromotor-rotor pótolja ideiglenesen.. Alapjábanvéve nemlennerossz konstrukció.. ötven plusszos kategória.. ami azt jelenti, hogy legalább a teljes adás 87-90%-át veszi az adó hatósugarának peremvidékén.. Neszesemmi.. Megszoktam, hogy Eurochron óracimborám hosszú hónapok óta nullákat mutogat a képembe.. Höjjjj mondom miután tegnap rutinszerűen rápillantottam a kijelzőjire.. Értelmes számok az LCD-n.. Az óra ketyeg.. Mondjuk fiktív időt mutat.. de működik.. Elektronikája kizárólag akkor vált időkijelzésre ha sikeresen vette és dekódolta az egyperces digitális LF rádióadást.. Féligmeddig megtörtént.. Ez azt jelenti, hogy kísérletem működik.. Soksok faszkolódással puszta logikai alapokon építettem egy passzív DCF77 antennát.. Miért? ..mert nem szeretnék óccsó hulladék koppintott kínai spektrumanalizátor-oszcilloszkópot venni pusztán ezért az egy tákolmányomért.. Drágát venni meg felesleges ha nem akarok komoly rádiótechnikai eszközökkel bíbelődni.. Milyenmár az amikor a hobbimérőműszer minimum ezerszer drágább a megépítendő motyónál.. Tapasztalati tényekről: a Voyager 1 high-gain tányérantennájának kétfokos elfordulása-irányeltérése már kommunikációs zavart okoz a NASA valamelyik DSN állomásával.. Ennyire fontos az antennapozícionálás.. Gyanítom portörlés közben jóirányba mozdítottam el a mini-antennakomplexumot.. Tököm fog egésznap ücsörögve tizedfokonként vevőantennát forgatgatni és utána egyperceket várni.. Remélhetőleg a ferritmagok behelyezésésvel jobb lesz a vétel.. Mert a Tridente V alapvetően tekercsantenna.. Nem a ferritmagok köré építettem.. hanem hullámhosszra hangoltam.. Így fingomsincs mit várhatok az újabb módósítástól.. Gyanítom ez a kísérletezés lényege.. Elmélet-építés-próba-hangolás-anyázás-újelmélet-újratervezés-újraépítés-újrapróba-kurvaanyázás.. aztán eccercsak minden klappol és működik.. Thuglife..

Mindeközeben dr.oid kísérleti zenei üzeme is ketyeg.. A tizenegy hangról 88-ra váltás jegyében télvégén bekukkantottam egy zeneboltba.. Mondom a mukinak gyerekkoromban nyomigáltam a régi boltjában egy Yamaha DX7-est.. Ezután több mint egy órát dumáltunk és próbálgattunk különféle Casio, Yamaha, Roland hangszereket.. Az ember látta, hogy érdekel a téma.. Nem.. nemszeretem a Nordot hiába nyomassák.. az arrangereket meg egyenesen gyűlölöm.. Nem vagyok kékgalléros muzsikás, ahogy egy amerikai jútyúbarc emlegette a vállalatirendezvényes-esküvői bérzenészeket.. A saját elektronikus hangomat farigcsálom.. Ehhez méregdrága zenei munkaállomásra azthiszem nincs szükségem.. Elég a midi2 kapcsolat és néhány eljövendőbeli fasza modul a profi billentyűzethez.. A hangszerboltossal mindent megdumáltam.. Lelkiszemeimmel már látom a jövőm :⫐:⫐

Kedveselvtársak.. köszöntjüktyüktyüktyük.. a Kiváló Csajozógép Érdemérem bazsarózsával és mirtuszkoszorúval ékesített aranyfokozatának kitüntetettjétjétjétjét.. aki a nászraalkalmas párjelölt elvtársnők felét kiszűri a megmaradtak közeledését pedig ellentmondástnemtűrően visszautasítja.. 

Apropó.. az okosítóoldalak szerint Taylor Swift divatbahozta a férfiasférfiakat travisrománcának köszönhetően.. Értem.. tehát ezért változott a hasonlókorú nőstények ízlése és ezért kukázzák a rinyagép díszfaszokat.. Okokok.. de mi lesz akkor ha Taylor szakít és ír kb. egytucat szakítós dalt.. követve a jólbevált taylormintát?

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr7118394503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása