napvitorla

 2024.04.13.

NASA nyomatja a napvitorla koncepciót hivatalos oldalán.. olvasom.. mijaiste.. homlokomracsapok.. Heurékapillanat.. Vékony de kurvaerős fényvisszaverő vitorlamembrán négy szuperkarbonkompozit árbócra kifeszítve.. Gyakorlatilag egy napszélhajtómű.. Bumm a fejbe.. Ha megfeszítem árnyékolóm lamelláit könnyű bummokkal akkor nem fognak cseszlovákmódra csálén csalinkázni a melegtől.. Koncepció fejben.. jöhet a megvalósítás.. Barkácsbót.. Már a folyosón léceket kukázok.. Nemjó.. nehéz.. naezfasza.. hengeres farudak felelős erdőgazdálkodásból.. könnyűnek és masszívnak tűnnek.. Felmarkolok vagy egy tucatot.. az eladónő kijön a boltból.. Gyanítom paráznak, hogy fizetésnélkül elsétálok a zsákmánnyal.. Azért ez nagyon pitiánerprosztóság lenne héló.. Kérdezem mennyibe kerül egy kettőméternegyvenes szál.. A hölgy mondja a tárolórekeszre van írva.. Bocsesz.. Tízet veszek és még textilragasztószalagot.. Bent látok másféle dizájnú motyókat is.. nesze neked hitechkarbon.. De maradok az eredeti elképzelésemnél.. Rövidgatyás gyalogdonquijoteként hazacsattogok.. Barkácspéntek következik.. 

A régi árnyékolórendszerből maradt két fenyőléc ezekhez mérve méretpontos bummokat gyárthatok.. Mit olfa heavyduty precision knife.. Szebben dolgozik mint a fűrész.. Két prímszámnyi adagot vágok.. a maradék jó lesz növénykarónak talán.. vagy bútorstiftnek.. Fessem ne fessem.. Kétnapi pluszmunka lenne.. és a festéktől nehezebb lesz a cucc.. Végülis nemcsúnya natúran sem e hángérien hájtekmatéria.. Mitnekem a reddotdíj.. basznirá.. Komótos aprólékossággal egyenként pozícionálva felragasztgatom az összes merevítőrudacskát.. Öt méretreszabott vinilcsíkkal pedig megerősítem a csudakonstrukciót.. 

A fényképeken láthatod az eredményt.. Inkább megjavítottam az eredeti napellenzőt.. tehát nem csináltam újra.. Sajnos nem japánosan tökéletes.. de úgy tűnik funkcionál.. Déltájban fényképeztem mert ekkor a legmelegebb az üvegtábla.. Láthatod mindegyik ablakszegmenst más kialakítású szerkezet takarja.. Innetőlkezdve az idő eldönti hogysikerült a mutatványom.. Amúgy lebegő kialakítású.. csak felül felfüggesztett mindegyik napellenzőelem.. mert a konvekció megmozgatja.. Nagy melegben folyamatosan előre hátra ingázik pár millimétert.. Fotonnyomás hatásról nem tudok nyilatkozni mert fingomnincs működik-e a földi légkörben.. 

Áhojtye.. lengetné a kezét stílusosan két munkássapkás cseszlovák barkácsbábfilmfigura.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr9618380285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása