principe

 2024.01.14.

képet nem tudok valamiért az indafotóból beilleszteni.. nem szeretnék URL-címekkel baszakodni.. és a szerveroldali [javascript] hibákat nem áll módomban javítgatni..

Nos ha azt hiszed telezokogtam vakondtáblámat számítógépem keheskedése miatt csúnyán tévecc.. Nem szokásom siránkozni és önsajnáltatni.. Remélem nem az ellenkezője jön le írásaimból.. Hagyjuk ezt meg a drága holokasztnépnek.. Jajajjjajajjj mennyitmennyit szenvedtünk tengernyi ádáz ellenségeink csapásaitól ezért kiirtjuk a jövő terroristáit és egycsapásra az összes jóédesanyját is a biztonság kedvéért.. Csudaszép felemelő hőstörténetek ezek..

Az aczélelvtársi világ ahol egy picsányi-statisztikai hibányi de annál erőszakosabb kissebbség dönti el mit gondolhatsz, mit írhatsz, mit mondhatsz, mit zenélhetsz, kivel beszélhetsz, kivel párosodhatsz.. ahol mindenki faszista mert más srófra jár az agya felejtős.. Ha beintessz akkor jön a ávó-sabakh és agyonvernek egy pincében? Nyasgem.. Egyszervolt.. sohanelegyen.. No de elég ebből a szarból.. Rátérek a trágyra.. Az északolasz cipőgyárosok évtizedes tapasztalattal tarsolyukban tavaly új túracipőt kreáltak.. A fellengzős Principe névvel illették őkelmét.. És mitagadás megérdemli a nevét.. Főúri kényelemben róhatom benne az erdei ösvényeket.. Múlt év februárja óta aszalom dobozában és a decemberi nagy havazásban vetettem be először.. A legnagyobb megelégedésemre.. Nem szokásom jólbevált márkákat csereberélni.. De ha találok más minőségi holmit nyilván nem mondok le róla.. A hangsúly a minőségen nem a vételáron van.. Szóval.. a digók kitalálták, hogy terepfutócipőszerű talpat ragasztanak a túracipő felsőrésze alá.. Rücsis, jégvasmintás, kellően vastag, kurvajó.. Létezik egy cipőtalp hitvita: az egyik csapat azt mondja a jó talp vékony.. a másik szerint legyen kellően párnázott.. Mivel viszonylag hosszútávokat gyaloglok a vastagabb talp jobban bejön.. Nem fáj, nem hólyagosodik [lúd]talpam, nem sajog [úgy] a térdem.. Nem először írom de egyszer tényleg el kell bumliznom Trentoba a gyári mintaboltba, régi túracipőim újratalpaltatni.. 

Gyönyörű az idei télszerű-régitélemlékű havas tél.. December elején vizes hóban, borús időben baktattam a csudálatos téli tájban.. A hótakaró alatt sunyi pocsolyák hadában tiportam.. De cipőm s gyapjúzoknim száraz maradt.. Sok kutyát láttam és mégtöbb havat.. A lélekemelő látvány láttán szavam is elakadt.. Ezért dalra fakadtam.. Andy Williams nótát danoltam három oktávon.. Mivel a szöveget sosem tudom csak pár sor marad meg.. It's the most wonderful time of the year.. A boomerek elnézően vigyorogtak.. a fiatalok sosem hallották e nótát.. Dilinyós szürkekabátos fazon zengi a téli erdei ódát.. Apropó croonerek.. avagy dalnoktrubadúrok.. Sinatra jó de nagyon modoros, Bing Crosby rohadtjó de nagyon régimódi, Nat King Cole-nak csodás füstös hangja volt.. meg is halt tüdőrákban.. Dean Martin kellően bohém-bohókás.. Perry Como-t a digó hajszobrászt elfeledték pedig kellemeshangú bonvivánfazon, Andy Williams kifejezetten jó a jó dalokban, Tony Benett pedig tonybenett.. Michael Bublé hozzájuk képest utánérzés.. Mondá a senki.. Karen Carpentert kihagytam bakker.. Az egyik legszebb, legtisztább női énekhang hagyta el aranytorkát.. Zongoramágus bátyussal ők voltak a óvilág Billie-Finneas O'Connell testvérpárja..

A kormos-büdös-szmogos nagyvárosi levegő után szószerint feltölt a téli erdő.. Aztán az ünnepekkel megérkezett a telavivi tél.. amit gyűlölök.. Mert a négy évszak szerelmese vagyok.. Langymeleg legyen virágbontó koratavasszal.. Egy hónap eltelt.. Újra hóesett.. És dr.oid mi mást tehetett mint útrakélt a hóhatáron túlra.. Újabb hosszú vadonbéli útra.. Ezüstös weimari vizsla szegődött mellém átmeneti társnak.. Később soksok embert láthat.. Node kifélék e fura szembegyalogló szerzetek.. Teljesítménytúra zajlik.. Égervölgytől-Égervölgyig kereng többféle kör.. Megkérdem hát az egyik fiatalos idősebb urat.. Vajon vándorútja merre mutat.. Mesél csak mesél.. Később nők köszönnek félreérthetetlen hangsúlyú sziiiiiiáááááával.. Mi lett a világgal? Nem kell AMG Merci, Ferrari, magángép, villa, alpesi pénzhegyek? Helyette öszülő szakállú jókiállású mélázó kutyaképű lelkiben nagytestű pásztorebbel kevert örökgyerek.. Drágahölgyek gyanítom tévedésben éltek.. Önmagamon kívűl nemigen nyújthatnék többet s jobbat néktek.. Pédául nyáron battyogok és látom velem szemben két leány a szűk erdei sávon.. A barna kérdé -Hol van a banánom? Vigyorogva a másik hátizsákjában kutat.. Alig lelék kiutat.. Höjjjj az élet vidám.. Nem kell ide üdülő Aligán..

Ja gondolom naívan én.. A nappal is álmodozó daydreamer kretén.. Fiatal párt fényképezek.. Meg turulsüveges művészetterapeutát.. Ki padon ülve szemlélődik télikabátban.. Elmerülve a gyönyörű téli erdei magányban.. Impressziókról, festőkről beszélgetünk.. Kisvártatva ellenfényglóriában pompázó kutyák+kutyáscsajok akadnak lencsevégre.. Az út néhol havas.. máshol olvadt saras a közepe-széle.. A hosszú visszaúton anyázok.. Nem barátom a híg nadrágkoszló átok.. az olvadt hóval kevert erdei talaj.. Mi akkor nem zavarna ha fagyott.. leginkább porlasztva szárított.. Szerencsémre a természet nem kibélelt kényelmes művilág.. Láthatom még Bodzát az okostekintű vizslát mielőtt hazatérek.. Végülis örülök hogy élek.. Mert az élet csudaszép.. Csak ne lenne annyi életrontó-pusztitó-sanyargató-romboló politikusrohadék.. E bajra is van gyógyír.. sőt jól bevált megoldás :⫐

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr5518302373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása