ködcsengettyű

 2022.10.30.

előző írásomra visszapislantva megjegyezném nem vagyok bosszúálló és haragtartó.. Az időm értékesebb, hogy efféle szánalmas érzésekre pazaroljam.. Az élet amúgy is kiválóan [el]intézi a dolgokat.. Koppkoppkopp.. 

Maci.. Több mint negyedszázada született e hétpróbás gazember.. És halála után életerős kölyökfává cseperedett.. Nemrég megtaláltam kerek rézbilétáját és ködcsengettyűjét.. Felraktam őket a kulcstartómra.. Ködcsengettyűből kettőt is hordott aktuális nyakörvén.. Egy kicsit és egy nagyobbat.. Jellegzetes kétszólamú csilingelés tudatta merre kolbászol a későőszi-téli tejfehér hideg ködpárában.. Három jóeszű kutyafajtából összelegózott kutyaelméjével sokszor kitalált mindenféle komisz csínytevést.. Nem hagyhattam nyilván.. Egy bazinagy vörös gazfickó nem kanászkodhat kényekedve szerint.. Csilingcsilingcsiling.. halottam ötven méterre balra felfelé.. -Hol vagy? Mit zabáltál megint? Átkozott vadászkutyaösztön.. Sosem tudtam leszoktatni a szedegetésről.. Volt idő mikor szájkosárral próbálkoztam.. Az utca népe meg oktalanul néha ordítva rettegett.. Feleslegesen.. Ő rendszeresen azzal szórakozott, hogy az aszfaltot, oszlopbetont, házfalakat karistolta hosszan az ebnevelő alkalmatossággal.. horrorfilmbe illő hangokat kicsiholva a fémrácsból.. Aztán rájött ha kakiba nyomja a szerkentyűt és nadrágszáram felé közelít akkor megszabadítom pofabéklyójától.. Örökre.. Mondom, hogy gazember volt.. Ugyanakkor a világ legkedvesebb legragaszkodóbb legjobb négylábú barátcimborája..

Miért írom le mindezt? Mert a Magaslati úton gyalogolva -végigjárva a város egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetsz- egy fiatal fekete pudliféle rohangászott az úton az autókra ügyet sem vetve.. Magamhoz hívtam.. Aztán meglátott egy kis világos szőrmók játszópajtást.. A bilétáját leolvasva akartunk éppen gazdithívni amikor egy arra haladó Ford Mondeo-ból középkorú nő óbégatott.. -Fogjam meg! Ne engedjem el! Kiszökött! Az anyósülésen ülő kiskamasznak nyomban átadtam a szeleburdi ebet.. Aki ugrabugrálva farokcsóválva üdvözölte családtagjait.. A gazdasszony sebtiben elhajtott a szomszédos Szőlő utca egyik háza irányába.. Lassú az automata kapu gyanítom.. Nem először találok utcán kóborló kutyákokat.. Eddig mind sikerült visszaadnom őket egy koszlott szökevény pulit kivéve.. Biléta telefonszámmal.. feltétlenül legyen a nyakörvön.. és egy jó nyomkövető sem ártana.. Szeptemberben pl. ledvillogós nyakörvet hordó foxiszerű jószág kotort velem szemben az ösvényen Mandulás felől érkezve nyomában a családdal.. 

Varázsköd varázshegyen.. Hatszáz méternél magasabbról rálátsz mint egy látóhatárig lebegő bazinagy fehéren fényes paplanra ami puhán betakarja a város fáit és épületeit.. Szokatlanul enyhe az október.. Ittott madarak énekelnek a tavaszi koncertorgiához képest harmatosabb szólókat.. Működik az evolúció.. Felemásan sárgulnak a fák lombkoronái.. Gyanítom az őszi fagyokra várnak és csak a csipős hidegben válnak meg teljesen faleveleiktől.. A forrásnál egy fiatal nő vág elém a túraúton, kezében papírtérképet lobogtat.. A nők egyedül általában paráznak a vadonban.. Főleg akkor ha egy bámészkodó szürkesapkás manus baktat a nyomukban.. A hulladékhiradók és bulvárfaszságok nomeg a metoo áldásos hatása.. Gonosz ártószándékkal közelítő hímsovén egyedként utolérem és megelőzöm.. Majd pofátlanul megkérdezem milyen útvonalon jött.. Höjjj arrafelé még nemigen jártam.. Tehát létezik egy számomra ismeretlen alternatív útvonal.. Mutatja a térképen.. Kérdezem mikori a topográfia.. Kétnapja vette.. Iránytűje van, hogy északra tájolja az oldschool papíralkalmatosságot? Nincs de eligazodik.. Melegmányba tart.. a műúton túlra.. Még nem járt arrafelé.. Óóó.. az csodás hely, de vigyázzon mert a jelzés egy jódarabon a patakmederben visz és el-eltűnik.. Öt-hat óra múlva leszáll az alkony.. nagy szívás olyankor bolyongani a vadonban bagolyhuhogás, sakálvonyítás és őzsipolás kíséretében.. Addigra visszatér replikázik.. Nézegetem fekete Adidasdorkóját.. Ok Ágyő Jóutat.. Az elágazásnál egyenesen keletnek tart.. Visszakanyarodok északnyugat felé.. Mert a vadonban járni maga a zen.. Bal bokám lassan egy éve vacakol.. Nyuggertempóra váltok.. A hegygerincen leszbrigád halad a kilátó irányába.. még a kutyájuk is szuka.. A betontalapzaton, a fűben, a vaskorlátnál ámuló bámészkodók.. Csodavilág tárul elénk.. Földöntúli látvány.. láthatod.. És szemeid kontrasztátfogása [sokkal] jobb mint a fényképezőgépé.. Minden évszaknak megvan a varázsa.. A Metaművilágot meg Záki húzza metakukijára :⫐:⫐

Tridente.. avagy Nettuno szigorúszigonya.. A platformB legújabb legmerészebb átalakítása.. Áttetsző, fekete, fehér alapra felcsévélt növekvő átmérőjű tekercsek triumvirátusa.. A fehér orsó közepibe vékony bambuszpálcikával fnfnf mágnesmagot tuszkoltam.. Aztán kivettem mert nem vált be.. A ciklusszámláló most klassz értékeket mutat.. Ezért tesztelek-tesztelek-tesztelek.. A vekker teljesítményszabályozó diódáját [LED] árnyékolófóliába burkoltam.. Egy hifibuzér sk építésű hangrendszer/hifierősítő leírása adta az ötletet.. Ha láttál már elmebeteg hitvitát kotorjál hifibuzér fórumokon.. Vogaprocesszor szerint az emberek nyolcvanöt százaléka nem tud énekelni.. Mert nincs hangjuk vagy hallásuk vagy mindkettő.. De szétokoskodják-hüjérevitatkozzák magukat egy hangrendszer hangján miközben sokan a mély és magastartományok egy részét nem is hallják.. Hajrá.. Állítólag a led elektronikai zajkeltő ezért belezavarhat a rádióvételbe.. Szerintem nem sok hullámot kavar.. Namindegy.. lehet most hanyagolom egy darabig az egész antennaépítősdit.. Fényképezőgépem színvilágát a hegyen újraújrakalibráltam precíziósabb módszertan mentén mert az előző színbeállításban némi szürkészöld fátyolosságot láttam.. Enjoy.. Ciao

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr3117966236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása