100mikron

 2022.08.10.

100μm.. 0,1mm.. egy vörös női hajszál vastagsága.. az emberi éleslátás határa.. egy újabb csudás kihívás.. 

Hanem előbb a megtapasztalt szarságokról.. Kit érdekel, hogy a tetveskínaiak kirtják egymást Tojván szigetéért? Hajrá.. egy gonddal kevesebb.. Kit érdekel, hogy az irániak, arabok és zsidók kiirtják egymást Közel-Keleten? Hajrá.. egy gonddal kevesebb.. Kínát újra birtokba veszi a vadon és a pandák földje lesz.. Dubai csodás romos lukszuspalotáiban sakálok és hiénák üvöltenek majd éjszakánkánt.. Az ember reménytelen fejlődésképtelen kétlábonjáró pusztító félértelem.. 

Elviselhetetlen hőségben körbejártam a helyi vadont, hogy lássam amit nem szerettem volna.. Az erdő még zöldell.. de egyre szikesebb és porosabb az erdei talaj.. minimum tíz fokkal van hűvösebb mint a városi katlanban.. az erdei árkokból eltűnt a víz.. Nincsenek már túraútmenti nagy pocsolyák.. Erdei énekesmadarak helyett süvöltő kabócák hada fogad.. A következő alkalommal pedig ránézésre -az évgyűrűik nagy száma és törzsvastagságuk alapján- 100 éves egészséges kivágott fák halmai hevertek mindenütt.. Kell a prolinak-parasztnak a tüzifa.. Értem.. Legközelebb nem lesz mit kivágni az erdei tahóknak.. Mert nem lesz újabb csapadékos 100 év, hogy a fák megnőhessenek.. Már a magoncok túlélése is kérdéses ennyi csapadék mellett.. Hosszú évek óta láthatom a talajerózió hatását.. a megdőlő, kiszáradó, pusztuló fákat.. A fák csodálatos lények.. lennének.. ha a primitív ember nem irtaná őket nyakrafőre.. Már leírtam.. leírom újra.. Ha agyatlanként kivágod a fákat.. nem lesz ki megkösse a vizet és a talajt.. a hegy vízgyűjtői kiapadnak.. a talaj erodálódik és szürke porként széthordja a szél.. zivatarok idején sárlavinaként zúdul majd a városra.. És jajgató tetvesprolik sirathatják három perc alatt eltűnő életük munkáját.. Mivel a fák kiszáradnak és tönkremennek.. nem lesz ki megfogja az északi szeleket.. nem szűrik a mocskot és port.. nem párásítják a levegőt.. Ezért a hegy fölött nem lesz annyi felhő.. Felhők híján sem eső sem hó nem fog esni.. Csapadék nélkül a város ötvenfokos kő és vasbetonkatlanná válik.. forró szelek vágtáznak majd keresztül kasul az utcákon.. a növényzet kiszárad és elpusztul.. eltűnik az enyhet adó árnyék jó része.. A talajvíz visszahúzódik.. Vízhiány lesz majd teljes víztelenség.. És a hajdan virágzó, sokszínű, zöldellő többezeréves csodatelepülés élhetetlenné válik.. Ez a forgatókönyv a világon mindenhol hasonlóan fog lejátszódni.. Nem hiszel nekem? Eltűnt a Pó.. hiányzik a Garda-tó fele.. eltűnik a Velencei-tó.. nincsenek már horgásztavak és patakok.. 

És az emberiség a marsi állapotok és klíma kialakulása előtt már jóval előbb kipusztul.. Azt hiszed a tömeges kihalási esemény a kétlábonjáró kreténeket nem érinti? A Covid csak egy figyelmeztetés.. Az eljövendő elbaszott jövő előfutára.. Azt hiszed a természet populációszabályozó mechanizmusmai nem regulázzák meg az emberiséget? Nem vennék rá mérget.. Szerinted véletlenül nő a meddő párok száma? 

Ha az épeszűek nem vetnek véget az idióták ámokfutásának a világnak vége.. Ez teljesen nyilvánvaló.. Nemigen szeretek vészmadárkodni.. a tények beszédesebbek.. Belefáradtam a reménytelen hüjeokításba.. az emberiség degeneráltak gyülekezete.. Örömünnep lesz minden élőlény számára amikor az utolsó ember is kiszenved.. Eddig is jól elvoltak nélkülünk.. ezután is elboldogulnak a gigantikus és mindenható emberi civilizáció eltűnő romjain.. mert sokkal szívósabbak, életrevalóbbak bárki emberfiánál.. És ha ők is eltűnnek? A kozmosz nem siratja őket..

Brad Pitt a vidámcsávó bezzeg tudja hogyan kell élni.. Teste szálkás akár a heringé.. a mérhetetlen szeszmennyiség és az eltűnt idő nem csúfítja.. már önmagában ez is felháborító.. Ááááá nem is vagyok feszült ha látom mennyit kávézol, zabálsz s mégis míly karcsú vagy bradbarátom.. És ez a csodás hajtókáján ákombákom savastanoöltésekkel díszített sajáttervezésű pizsamaöltöny felhozatal.. Ilyet utoljára a rendszerváltást követő években láttam.. a hiperhaladó értelmiség öltötte magára világos lenvászon nyári gúnyaként.. olyan gyűrött volt mindenik mintha Maci háromnapnyi pofában hurcolászás után benne fetrengett volna.. De Braden még egy foltozott jutazsák is jólmutat.. Brad..Brad.. Akkor bezzeg nem voltál vidám amikor kulcsoddal értetlenkedve a château ajtajának nemnyíló zárjában matattál és neszezésedre egy ruszki nyitott ajtót :⫐⫏:

Irigykedni szánalmas és igazából nem panaszkodhatom.. Az élet sokszor kegyes.. és kellemes.. csodás.. sőt bombanőket sodor utamba.. kik szemtelenül aurámba lépnek netán beszólnak: "egy igazi férfi mindenre felkészül" "csak jobboldali bokarögzítőnk van" ..ez utóbbi mondat mégis hogyafaszba hagyta el két padonülő csaj száját pont akkor amikor hegymenetben elhaladtam mellettük? Netán szeánszanettről csevegtek? Máig nem értem.. de hagyjuk is kérem és térjünk a tárgyra.. az okkult hullámtudományra.. 

Mert immár 100mikronos huzallal bűvészkedek.. Hátha némi extra érzékenységet nyerek.. Király kontrasztérzékeléses munkamódszert fejlesztettem.. És tekerés közben a vörös kontra fekete arányt lestem.. A kis fekete csíkok mind hibát jeleznek.. vagyis a rádióvételnek jóeséllyel csesztek.. Magam lennék a megtestesült zen.. mikor e rézvörös fonalat tekerem.. Édesanyám nem perdül a rokka olyan szakadós ma a szál.. a modern Szapphó Anne Heche meg minije orrával egy házba beleáll.. Mindenki a maga szintjén nyomorog.. tartja a mondás.. mindegy, hogy sztárszínész, űrhajós vagy kondás.. Gyanítom rajtam némi rontás.. mert nemigen sikerül hibátlant tekernem.. és minden apró hibát megbosszulsz óóóó hullámprimadonnáskodó ferritantennalelkem.. Mennyi elbaszott idő a tudomány magasztos oltára előtt.. Lehet jobban járnék ha a réten legelök.. És bégetve követem a többi birkát.. Berekesztem a mai firkát.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr4417904959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása