ultrakeskeny

 2022.07.17.

Ultrakeskeny az a kék sáv ami a Földet körülveszi.. Igen.. a kékesen derengő atmoszférára gondolok.. Ez a vékony gázréteg [és a duplafánk formájú Van Allen övek] óvják a földi életet.. Nélkülük kies kősivatag lenne Anyabolygónk.. A legújabb kutatások szerint a Föld fémes magja oszcillál.. vagyis nem folyamatosan egy irányba forog.. Az általa gerjesztett [elektro]mágneses mező és a gravitáció tartja a helyén az atmoszféra rétegeit jelenlegi tudásunk szerint.. Miért fontos ez? Mert légköri nyomás kell a belélegezhető levegőhöz.. mert légkör szükséges a vízkörforgáshoz.. És a földi élet ehhez alkalmazkodott.. Tudósok azt állítják az élet egyik feltétele a víz, a másik a szerves szénvegyületek.. Szénalapú életformáknál.. Az Európa a Jupiter holdja esetén is [részben] teljesülnek e feltételek.. A vastag jégpáncél alatti óceánokban akár gazdagon burjánzó élet is lakozhat mint a földi mélytengerekben.. Geek kiscsókaként mindenféle cetekről és mélytengeri jószágokról ábrándoztam Clarke-ot olvasva.. 

Érdekelne, hogy mennyi hidrogén és oxigén szökik a világűrbe a Kármán-határ környékén? Mennyivel nőtt a Föld légkörén áthatoló UV sugárzás szintje? És a fokozódó [ciklikus] naptevékenység, napszél erodálja-e az atmoszférarétegeket? Nem is sejted mennyire fontos kérdések ezek miközben mindenki az energiaárak emelkedése miatt parázik? Észrevetted, hogy a Föld által nyújtott alapszolgáltatások-életfeltételek ingyenesek? A Természet nagylelkűen, nagyvonalúan, önzetlenül a rendelkezésére bocsájtja minden élőlény számára az élethez szükséges erőforrásokat mint a levegő, a víz, a táplálék.. Láttál már homelesst, háborús menekültet, csavargót, lecsúszott színészt, prolit pénz hiányában azonnyomban meghalni? Elvegetálnak még egy darabig? Nem érzed, hogy az ember által kialakított élet- és társadalomstruktúra degenerált? Kihasználásra-pazarlásra épül.. Képzeld el, ahogy Soros egy többezer éves mammutfenyőnek magyarázza a nyitott társadalom elképzelését.. És a békés sokatlátott zennyugalomban élő behemót egyszercsak megunja fejére pottyantva egy bazinagy tobozt.. vagy vérmókusokat és baglyokat uszít nemes főhősünkre.. [és a vén bibsi ordítva fetrengve küzd nyomorult életéért a vérszomjas vadak veszett gyűrűjében] Apropó Gyuribácsi.. Elon remek tanítványnak bizonyult a Twitteres szarkeverésben.. pletykákkal mesterien bedönteni a kiszemelt vállalat tőzsdei árfolyamát.. elismerésreméltó :⫐ 

Kutatók világtól elzárt mélységesmély barlangokban, a sarki jég alján, mélytengeri vulkáni kürtők környékén, vastag permafrosztban és egyéb látszólag lehetetlen-hihetetlen helyeken bukkantak az élet nyomára.. Az Élet sokkal hatalmasabb és erősebb bárki Vlagyimirnél vagy Joenál.. Ha nem érted meg majd megérted amikor már késő.. Ha nem alkalmazkodsz elpusztulsz és az égvilágon senkisem fog siratni.. 

Ultrakeskeny sávban vesz adást a mostanáig megépített összes antennám.. Igazából nem értem.. mert az adóantennák szegmentált körsugárzók 2000km-es hatókörrel.. Újra elolvastam a németek technológiai leírását.. Legújabb.. a mindenféle interneten megtalálható képeken ábrázolt cuccokhoz eddig leginkább hasonló felépítésű, passzív, 4x44-es antennámnak elméletileg egy léghullámot és egy földhullámot is vennie kellene.. Azt írják az ionoszféraalap 70-90km között váltakozik napi és éves napállástól [évszakoktól] függően ami befolyásolja a vételt.. Kitartóan keresem a [legjobb] megoldást..

Egy szép napon gondoltam egyet és újrabőrmíveskedtem.. Nem tetszett a pietrosavastano öltésminta.. visszefejtettem.. újraöltöttem egy fejlettebb megoldással [nevezhetném stílszerűen cirodimarzionak].. a savastano nyomai megmaradtak mintának.. de pontragasztással össze kelett illesztenem a széleket, hogy ne rongyolódjanak el.. A szattyánszütyő most szűkebb lett mint pornószínésznő punája plasztikázás után.. de pont passzentosan belefér kilencéletű macskafonom.. és ez a lényeg.. 

Mégvalami az makrancosKATÁról.. azt tanultam az egyemen, hogy a jogszabályozás kullog az élet után.. és nincs értelme mindent túlszabályozni.. mindegy.. Miért nem lehet az önálló szellemi tevékenységet végzőknek akik nem [köz]szolgáltatnak mint az ügyvédek vagy közjegyzők külön adókategóriája? Irókra, festőkre, grafikusokra, zenészekre egyéb semmirekellő-naplopó faszomjóskákrajuliskákra gondolok :⫐ Miért kell kényszervállalkozóként számlát adniuk milliárdos multiknak alkalmi vagy folyamatos megbízásokért.. Hogy azok leírhassák csórikámék munkadíját az adójukból költségként? A megbízás keretein belül normális adóterhekkel miért nem tud mindez működni? Miért mindig a nagyvállalkozók/nagyvállalatok járnak jól az adózással és a kiskapukkal? Miközben a kisadózók szopják a faszt.. VIP törvényhozás és igazságszolgáltatás a jelenség neve.. és nemcsak magyarspecifikus.. Kurvavilág az emberi világ.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr8917884743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása