das boot

 2022.07.09.

dasboot.gif

25 fokban már van kedvem folyamatábrázolni.. Nemrég olvastam az SS United States gőzturbinás óceánjáróról.. Kékszalagot nyert mint Atlanti-óceán átkelő rekorder.. Két bazinagy kéményéből fürgén füstölve szinte rongyolt a habokon.. Amíg a légiközlekedés végleg be nem tett e formás és fenséges hajónak.. Node nem lennék dr.oid ha nem agyalnék folyton.. E csudálatos vízitragacs az animációmon szintén két kéményes.. De az ikerkéményekből itten nem sötét viharfelhőszürke szén, pakura vagy bunkerolajfüst dől.. Ezek turbofan-szélturbinatornyok mindegyik oldalukon és tetejükön spéci szegmentált-csíkozott napelemborítással.. Mindegyik kémény belépőélén és oldalán spéci áramvonalas belépőnyílások, hogy ne nyeljék el a tengeri madarakat.. hátul csudás kilépőnyílások.. A [menet]szél pedig szorgalmasan forgatja a széltornyonként három korrózióálló turbinakereket.. Láthatod a két hosszú torlónyomásos szárnylapátkoszorús egyenként 3 gyűrűturbinás vízsugárhajtóművet a három-három áttételházon és kardántengelyeken keresztül hajtó/hajtott villanymotor-generátorral.. Nagy hajóknál már nem elég a 48V-os meghajtás.. kellően erős, nagyteljesítményű vízszigetelt erőmű-meghajtó rendszer szükségeltetik a gépházba.. A basic dr.oidvízión láthatod agyszüleményem: a modern óceánjáró hajó felépítését és működési elvét.. Aztmondom álmodjunk inkább jódolgokat a pusztító primitív szarságok helyett.. Hurrá.. 

Naív, a pitiáner nagyhatalmi játszmázásra nagyívben tojó egyszerű-együgyű lélekként nyilván továbbtákolom antennakonstrukciómat is.. Most éppen passzív indukciós mezőkkel baszakszom.. és különféle antennamagasságokkal kísérletezem.. Nomeg kukáztam egy jobb gyorsrögzítő elemet.. Ennyit mára e kellemes hőségmentes napon.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr7917878477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása