fehértörpe

 2022.06.29.

nagytudású csillagászok a Hubble képei segítségével egy olyan bolygórendszert tanulmányoztak amelynek központi csilaga egy fehér törpe.. Miért érdekes ez bárkinek? Mert a fehértörpe állapot a naptípusú csillagok életének utolsó szakasza..

-Noés mijót találtatok a rendszerben tudóskáim? -ahogy a putyilovgyári sztahanovista élmunkás kérdezné.. Nos.. a fehér törpe körül keringő kőzettörmelékgyűrűt.. Ergo a naprendszer eléggé átrendeződött.. A belső kőzetbolygók szétporladtak és csak a külső nagy gázbolygók maradtak pályán.. Mégis mit jelent ez? Nem sok jót.. A fehértörpe állapot előtti csillagfázis a vörös óriás állapot.. amikor a csillag magja felforrósodik és a konvekció felforrósítja az atmoszférarétegeit.. amelyek tágulni és terjeszkedni kezdenek.. elnyelve és vaporizálva a csillaghoz közel keringő belső bolygókat.. Miután a csillag ledobta és szétszórta külső rétegeit.. amelyek elenyésznek a végtelen világűr hidegében.. csak a fokozatosan lehűlő csillagmag marad hátra.. és a csillaggravitáció foglyaként gyűrűkként körülötte keringő bolygótörmelék.. A csillagmag ilyenkor már több nehézelemet tartalmaz mint daliás ifjúkorában.. amolyan vénembercsillagként tengeti hátralévő életét.. A csillagtudósok azt állítják ez a folyamat lassabb mert leginkább a kisebb tömegű csillagok haláltusája.. Konszenzus van abban is, hogy Napunk középkorú.. már a B-oldalt pörgeti.. és bizony végigjárja majd ugyanezeket a stádiumokat/stációkat.. A kérdés az mikor kezdődik a mag felforrósodása.. mert ha ez egy elhúzódó hosszas folyamat akkor a [távoli] jövőben nem sok jóra számíthatunk földlakóként.. Az Interstellar jelenetei pedig a valóságot fogják illusztrálni.. És ezt a folyamatot senki emberfia meg nem állíthatja.. Tisztelt nagyhatalmú politikus meg milliárdosurak.. Nem lenne hátrányos ha tudnátok hol a helyetek az univerzumban.. Érdekes módon minden földi élőlény tisztában azzal a szerény ténnyel, hogy az univehzumot nem szehényszemélyük szahta.. kivéve az embert.. És ha a kínai rádiócsillagász műszerek esetleg-netalánnetán-mégis értelmes adást fogtak egy nem is olyan távoli exobolygóról.. akkor a héberségnek szolgálok rossz hírrel.. baszhatjátok a kiválasztottságot.. mert istenetek más mojzeseknek is osztogatott kőtáblákat ezek szerint :⫐ Erről jut eszembe.. Mit nyilatkozott nemrég gyuribácsi gigantikus quantumalapú üzlettársa [anno Daniel Craig James Bondja is küzdött a Quantummal, ollé] egy szaklapnak? A befektetések jövője a mezőgazdaság.. Tehát a shalomshalomforradalmibizottság nevében befektetünk a mezőgazdaságba.. Értem, legalább most már pontosan tudom nemcsak sejtem miért lett olyan kurvadrága az élelmiszer.. Mert a spekulánsok beették magukat az élelmiszerpiacra.. Halványfingjuk sincs a termőföldről, a termésről, a vetőmagokról, a gazdálkodásról.. egyáltalán semmiről, de egyvalamit látnak.. az eszközt és a célt.. vaskos pénzkötegek formájában.. Nos kedves farmerek, gazdák, őstermelők.. van ellenszer.. a határozottan alkalmazott vascsőterápia :⫐ 1% nem tömegbázis.. leginkább lófasznak nevezném.. Bizony keserű lesz az ébredés.. 

Ha nem tanulmányoznám kölyökkoromóta a körülöttem nyüzsgő világot.. békés együgyű proliként akár le is szarhatnám az egészet.. 

És most újfent ugorjunk fejest a gyengeáramú villamosmérnöki tudományok mélységesmély tengerébe.. A képeken megtekinthetsz pár [elméletileg] frekvenciára hangolt LF antenna prototípust.. A klasszik konvencionális fehér darab a tudományos pontosságú mérésekkel [vonalzó] méretre manufakturált mestermű.. Valóban.. 50-es típus.. vagyis az adásciklus számláló szerint legalább 50 másodpercnyi adást képes venni az egyperces adásciklusból.. A következő behorpadt a rögzítőgyűrű felhelyezésekor.. És ez a kis hiba oda is baszott az egész szakramentumnak.. Kuka.. A harmadik modell varia a ferritrúd szabad végével és a menetrétegek elcsúsztatásával a menetszámszigorúság elvének szabad értelmezésével egybekötve.. Az eredmény.. 40-es típus.. negyven másodperc fölötti vételi képességekkel.. ami kb. hatvanvalahány százalékos hatásfok.. Használhatatlan.. Az utolsó pár képen láthatod antennakészítő pályafutásom eddigi csúcsát.. a tökélyantennát.. állítom többet tekertem már mint a jóöreg Snoop Dogg.. Mivel az internet hobbista és szakértő népe azt állítja járatni kell a motyót, hogy lásd miként működik.. hát járatom szorgalmasan.. Mikor nekiveselkedtem az első tekerésnek soha a büdös életben nem gondoltam volna mekkora szarba tenyerelek egy ilyen vérprimitív szerkezettel kapcsolatban.. Hogy az egész kibaszott hullámtan és kvantumfizika trágyástalicskája a fejemre borul egy kósza elmebajos ártatlan ötletecske megvalósítása kapcsán.. Az okosok azt mondják.. műszarokkal végzett pontos mérések nélkül -antennahatékonyságra, váltakozó ellenállásokra, indukcióra, mikrofeszültségre és mindenféle pikáns együtthatókra gondolnak itten- lehetetlen az ún. small ferrite loop antennát megépíteni.. Van benne igazság.. Sokmindenre mondták már életemben, hogy lehetetlen én meg sajnos nem tudtam róla..  

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr4617870337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása