porvödör

 2022.05.16.

meglehetősen kevés csapadék esett ezidáig.. és ez kurvanagybaj.. míg degeneráltak olajról és gázról vitatkoznak sokkal komolyabb folyamatok zajlanak a háttérben.. a földi élővilág meglehetősen vihar- és katasztrófaedzett népség.. átvészelt nemegy súlyos kataklizmát.. az emberiség még nemigen.. lehet eljött az ideje.. és előfordulhat, hogy a nagypofájú és kivagyi büszke emberi faj csúnyán rábaszik.. soha ne becsüld le a természet erejét.. a bosszúálló másokat mélyen megvető kiválasztottságtudat hitvány zsidószokás.. sosem voltam píszígyerek.. ellenben kölyökkorom óta a környezetem tanulmányozom szépséget-tanulságot keresve.. a megoldás nem az emberi civilizációban rejtőzik.. 

Az igehirdetés végetért menjetek békével :⫐ 

Hanem kedves felbarátim.. lássatok szemetükkel pár csodát.. Medvehagymavirágpázsitot árnyas lombkoronasátor alatt.. Későtavasszal virágzó pompás kék virágot -orchideaféle talán- melynek kelyheiből szorgos hangyák gyűjtik a rovarcsalogató nektárt.. némely szorgos hangyafélének nektárgyűjtő tetűhaverjai vannak akikkel nektárt csereberélnek.. eléggé menő.. A nektárgyűjtőkről jut eszembe.. egy  szép napon éktelen zümmögő zajoskodásra lettem figyelmes.. egy magányos méh dühöngött az ablaküvegen.. Kétszer nagyobb mint egy dolgozó.. mert felderítő.. messze elrepül új virágmezők után kutatva, hogy virágpormintát vigyen a királynőnek.. aki a mintát megvizsgálva dolgos aratókat küld ki betakarítani az édes virágportermést.. Összetett szemeivel óriás fehérvirágnak látta órahajtó napelemem reflektoregységét és megvizsgálta volna pollentartalmát.. de nem volt pollen, csak üvegborította szilíciumfélvezető egység.. Dühöngött hát veszettül.. míg egy kupakba zártam.. na ott balhézott csak igazán.. és a lakáson átcsattogva az északi erkélyen szabadonengedtem.. Máskor keresztesbarátom kotor papucsom mellett fürgén a konyhapadlón.. Kishaver itt neked nemsok elemózsia terem- szólitom a csókát és egy üres liszteszacskóba terelem.. Nyilván nemhüje.. hanem pók és veszélyt sejt.. A papírtasak aljába szalad onnan leseget mindegyik szemével.. Gyere öcsém kiengedlek.. Előmerészkedik és a papír szélén egyensúlyozva két mellső lábát a magasba emeli.. Szélmintát vesz.. -Húbazmeg- mondja és rámnéz.. Magasan vagyunk.. Hát igen.. pókmércével mérve egy nyolcezres csúcs tetején kb. Ellenben te tudsz repülni.. pókfonalat eregetsz és tovavitorlázol a szélben ahogy kell.. És a természetben több esélyed lesz szúnyogot, legyet fogni mint ebben az odúban.. Ágyő.. 

Mesélek egy kicsit a porvödörről.. a német mérnöki leleményről.. Hála Mr.Dyson kitartásának.. az epigonok világszerte szorgosan kopizzák csodás megoldásait.. Régebben írtam porszívójavításról és tisztításról.. Tíz év alatt eléggé elegem lett a minikalor olajkályhaként forrósodó kéziporszívós kínlódással.. azzal, hogy a motorszűrőt csak szétszereléssel lehet tisztítani.. Ennél elbaszottabb zsákutca kevés van.. Eleve rühellem a javíthatatlan készülékeket.. az eldobható hulladékgyártókat szívemszerint hiperszónikus cirkálórakétával likvidálnám :⫐ A Föld legkártékonyabb népsége.. az abszolút profitorientált termékárasztó parazita.. 

Kinéztem egy apró könnyű de erős gurigátoros jólfelszerelt könnyentisztítható jószágot.. Meglelém és megrendelém.. Másnap hozta is az ismerős csomagkihordó postás.. Mr.Dyson meg van győződve arról, hogy csúcstechnikájú akkusporszívói kiváltják a hagyományos gépeket.. Lézerfény, tetű, por, pollen, meg atkaszámláló mesekijelző.. csudadolgok mind.. viszont a húszperces akkuidő turbómódban nemannyira.. Nem vagyok házicseléd, hogy naponta porszívózzak.. a méregdrága elemes cucc kiesett a pikszisből.. a bárgyún botladozó összevissza kolbászoló félnótás robotmegoldás szintén.. Maradt a madzag.. Alfred családi vállalkozásának terméke a roppant fantáziadús VC als vacuum cleaner elnevezéssel.. Multizyklon technologie.. ahhhhh.. Átgondolt tetszetős tartósnak tűnő motyó.. Portartálya egy ötrészes homokozóvödörkészlet ami összerakva kb. úgy néz ki mint a világot körbemasírozó gonosznácikok első Jumo sugárhajtóműve :⫐ Nagyjából hasonló elven is működik.. A beszipkázott poros levegőt fokozatosan kipörgeti.. axiálkompresszor helyett puszta körbekanyarított légárammal.. E foxitestű szerkezet feleannyi motorteljesítményből olyan szívóerőt produkál, hogy a szőnyeget, függönyt rángatja.. Okos módon nincs motorteljesítmény szabályozása a kellő motorhűtés érdekében.. Inverz popoff szelep védi a portartályt az összeroppanástól a motort meg a felforrósodástól.. Ha eltömődik a kopoltyútolókás fémcső.. nyomban nyit falslevegőt szívva.. Külön mosható cserélhető szivacs védi a motort az elszennyeződéstől.. A HEPA szűrőt kell évente csereberélni.. a motorszűrőt akkor ha tönkremegy.. A többi mind vízzel mosható ABS kunststoff alkatrész.. pontúgy fröccsöntve mint a mellétett gyerekhomokozóvödör.. 

Eddig elégedett vagyok.. porszívózás fredastairei légies táncmutatvánnyá szelídült a régi heroikus fogcsikorgató küzdelemhez képest.. mondhatnám ha nem utálnám e lelketlen házimunkát annyira..  

A bejegyzés trackback címe:

https://projectkronos.blog.hu/api/trackback/id/tr9517832521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása